Over ons

Cooking, sleeping, bathing …

Keukens, badkamers, ingebouwde boekenkasten, inloopkasten ... BADEN BADEN werkt met massief en ecologisch hout in een elegante stijl die tijdloos blijft doorheen de jaren. Absoluut en nauwgezet maatwerk, waarbij ergonomie en personalisering centraal staan. Elk project is volkomen uniek en wordt verwezenlijkt met een onmiskenbare technische en esthetische deskundigheid.

Op basis van de plannen van uw architect en/of van ons team van binnenhuisarchitecten ontwerpen wij uitnodigende leefruimtes.

“Wij staan bekend om onze keukens, maar onze klanten vragen ons steeds vaker om hun volledige woonruimte vorm te geven of te renoveren. Wij ontwerpen namelijk vloeren, lambrisering, deuren en luiken, installeren badkamers, inloopkasten, vitrines en boekenkasten, zorgen voor nissen en alkoven ... Onze grenzen? Die laten wij afhangen van de wensen van onze klanten.”

Onze stempel staat voor kwaliteit en siert sinds een twintigtal jaren de interieurs in België, maar ook in heel Europa, van Kopenhagen tot Venetië en Biarritz.

BADEN BADEN is een showroom van 400 m², opengesteld voor het publiek, met een mooie verzameling van realisaties. Ideaal dus om ideeën op te doen.

Het is ook een winkel gewijd aan de BADEN-stijl. U vindt er een selectie accessoires, lampen en sofa’s. Tijdloze objecten, nobele materialen en kwaliteit! Sommige stukken zijn exclusief, soms vintage en op de kop getikt tijdens reizen of toevallige ontmoetingen. Ze vertellen een verhaal en vertonen een zekere originaliteit.

Onze waarden

Een beroep doen op BADEN BADEN is dé garantie op luxe-uitvoeringen voor uw interieur met nauwgezette personalisering ... Het is eveneens de kunst van het maatwerk, een symbiose van functionaliteit en esthetische vormgeving voor de inrichting van elke ruimte.

Wij werken voornamelijk met esdoornhout, afkomstig uit de bossen in de buurt van ons atelier.

“Onze knowhow en onze jarenlange ervaring kennen een zekere authenticiteit aan onze meubelen toe, ook wel het BADEN-handelsmerk genoemd. Het zijn geen te monteren, gestandaardiseerde blokken, maar op maat gemaakte stukken uit een houtbewerkingsatelier die door onze teams tot op de centimeter nauwkeurig worden geïnstalleerd.”

“Echte luxe is maatwerk.”

Een keuken vinden is tegenwoordig een koud kunstje. Heel wat moeilijker is het echter om uw keuken te vinden, met het uitzicht, de samenstelling en de inrichting die helemaal aan uw verwachtingen beantwoorden.

Tegen de achtergrond van de globalisering en de standaardisering van het marktaanbod groeit eens te meer de nood om voor zichzelf een eigen universum en omgeving te creëren. De manier waarop men tegen zijn interieur aankijkt, verandert: het wordt als een geheel gezien. Ook de keuken wordt opgenomen in deze denkoefening.

... tot in het kleinste detail ... door het oog van de binnenhuisarchitect

Oriënteren, informeren en begeleiden zijn onze sleutelwoorden. Voor het aankoopproces worden doorgaans verschillende afspraken gepland, die elk een tot drie uur in beslag kunnen nemen. Ze vinden plaats in de showroom, waar voorbeelden en stalen beschikbaar zijn, of in de werkplaats, om bijvoorbeeld de definitieve keuze van kleur en materiaal te kunnen maken.

Het is voor ons van essentieel belang om emotie en beleving over te brengen en niet enkel een oplossing te bieden voor een interieurprobleem.

Ons universum

Ons kleurenpalet, ons vormenspel en onze harmonieuze afwerking gaan van nature samen met een sober, klassiek en tijdloos design. Onze meubelen worden ontworpen om perfect de vormen van het huis aan te nemen en de ruimtes, het licht en de sfeer van de plek goed te doen uitkomen.

“De BADEN BADEN-stijl laat een mengeling van stijlperiodes toe: hij kan worden gecombineerd met vintage artikelen, maar evenzeer met puur moderne elementen. In onze keukens passen zowel de schilderijen van uw voorouders als uw meubelstukken van Prouvé en u kunt er evenzeer een kroonluchter van Murano-glas als een lamp van Poulsen ophangen.  Het is een tijdloze stijl die een mix van invloeden mogelijk maakt.”

Een winkel vol favorieten ...

U kunt de BADEN BADEN-stijl ook beetje bij beetje in huis halen ... In onze winkel/showroom van 400 m2 bieden wij u een zorgvuldige selectie decoratieve accessoires en meubelstukken aan. Het aanbod gaat van parfumkaarsen van La Note Parisienne of Amanda de Montal tot aardewerk vervaardigd door de leerlingen van de vereniging Égypte Terre d’Espoir in Luxor. U vindt er lijsten in glas en messing voor aan de muur, spiegels, kleerhaken, vaatwerk en andere tafelaankleding, maar ook fornuizen van Steel, sanitair in retrostijl van Bleu Provence en sofa’s van Sits. Tijdloze objecten, nobele materialen en kwaliteit!

“Er wordt met zorg geselecteerd. Naast enkele favoriete nieuwe artikelen kies ik exclusieve stukken uit met een eigen karakter en verleden, kortom stukken die een verhaal vertellen.  Het gebeurt echter ook dat ik tijdens reizen en toevallige ontmoetingen vintage artikelen op de kop kan tikken. Wat ik zoek? Authenticiteit, een zekere originaliteit, de BADEN BADEN-stijl.”